Om oss

Fyra konstnärer – många olika uttryckssätt

“Carinas måleri väcker eftertanke. Bilderna bär ofta berättelser, baserade på egna upplevelser eller iakttagelser. Hennes måleri ställer krav på betraktaren, att ta sig tid att hitta budskapet.”

Carina Linné

Carinas måleri är ibland allvarligt men här finns också fantasi, underfundigheter och glädje. Carina arbetar huvudsakligen i akryl, gärna med struktur och blandade tekniker på duken. Hon har ett eget uttryck som känns igen i valet av färger och i kompositionen. Det döljer sig ofta ord och texter i hennes verk som ska vägleda betraktaren till något hon vill förmedla.

Även om Carina brinner för att måla, så är hon kreativ inom andra områden, t ex skulptur i lera. Hon skriver också haikudikter och har gett ut en bok med dikter och målningar.

Carina har ställt ut i flera olika sammanhang och varit uttagen i ett 10-tal jurybedömda utställningar, bland annat Liljevalchs Vårsalong. Läs mer på Carinas hemsida.


“Celina drivs av att utforska och våga nytt men hennes förkärlek för geometrisk abstraktion är tydlig i många av hennes verk.”

Celina Schou

Celina, från Norge med en fot i Frankrike, navigerar i abstraktionens färgstarka rike. Hon arbetar oftast i akryl. Lekfullt integrerar hon kollage, bläck, akvarell, oljefärg och vax i sina verk. Duken är hennes lekplats och där tar hon ut svängarna i djärva, energiska färger.

Att experimentera är fundamentalt för Celina. Hon prövar nyanser, linjer, former, material och tekniker men återkommer oftast till det geometriska uttrycket.

Celina har visat sin konst på flertalet utställningar på franska Rivieran. De soldränkta landskapen, kulturen och livets puls här sipprar in i hennes kompositioner och ger dem en distinkt energi och livlighet.


”Pia har suverän färgkänsla, en sällan skådad uthållighet och en stark drivkraft att utvecklas.”

Pia Stålsmeden

Pia är en skapande person, arbetar med måleri, lera, ståltråd och textil. Även om hon älskar att dreja vackra bruksföremål, så är hennes fokus i dag inriktat på måleri. Hon arbetar i olika medier, akryl och olja framförallt, och med olika tekniker.

Pia har gått en ettårig konstutbildning på heltid på Bromma Folkhögskola samt flera olika kurser och hon har kontinuerligt en kurs igång för att utvecklas inom måleriet.

Pia har ställt ut på flera jurybedömda utställningar, t ex Överby (Sollentuna), Märsta Höstsalong, Väsby Konsthalls Höstsalong och Solna Konsthalls Vårsalong.


Marie-Louise Zeisig

Text…..

Text……….

En kreativ målargrupp