Om oss

Tre konstnärer – många olika uttryckssätt

Porträtt av konstnär Marie Holmström”Marie målar spontant och lekfullt utifrån sin inre känsla och hon tycks oftast inte veta i förväg vad som ska hända på duken.”

Maries måleri är fritt, färgstarkt och fantasifullt. Hon leker med färger och former och får betraktaren att stanna länge framför duken för att finna ut vad som döljer sig i det mjuka samspelet. Ibland, helt abstrakta målningar men, hon målar också föreställande, allt i en harmonisk färgskala. Hon målar både i olja och akryl, gärna med kniv och inslag av kollage. Och hon älskar att experimentera med färger och tekniker.

Marie har målat i nästan hela sitt liv och gått många kurser genom åren, långa och korta i olika tekniker, allt för att utveckla sitt stora intresse för måleri.

Maries utställningslista är lång, se hennes hemsida där hon har haft såväl separatutställningar som deltagit i jurybedömda salonger.  Till Maries hemsida. 


”Pia har suverän färgkänsla, en sällan skådad uthållighet och en stark drivkraft att utvecklas.”

Pia  är en skapande person, arbetar med måleri, lera, ståltråd och textil. Även om hon älskar att dreja vackra bruksföremål, så är hennes fokus i dag inriktat på måleri. Hon arbetar i olika medier, akryl och olja framförallt, och med olika tekniker.

Pia har gått en ettårig konstutbildning på heltid på Bromma Folkhögskola samt flera olika kurser och hon har kontinuerligt en kurs igång för att utvecklas inom måleriet.

Pia har ställt ut på jurybedömda utställningar, t ex Överby (Sollentuna), Märsta Höstsalong och nu senast, Väsby Konsthalls Höstsalong. Om du vill se hennes produktion – planera besöka Danderyds Konstrunda första helgen i september 2019.


“Carinas måleri väcker eftertanke. Bilderna bär ofta berättelser, baserade på egna upplevelser eller på iakttagelser. Hennes måleri ställer krav på betraktaren, att ta sig tid att hitta budskapet.”

Carinas måleri är ibland allvarligt men ofta också fullt av fantasi, underfundighet och glädje. Hon har en stor känsla för komposition och färger. Hon arbetar huvudsakligen i akryl, gärna med mycket struktur och mixade tekniker på duken. Hon arbetar med säker känsla för komposition och färger.

Även om måleriet är det Carina brinner för, så är hon kreativ inom andra områden, t ex skulptur i lera. Hon har illustrerat och gett ut en barnbok. Hon tillför gärna ljud till sina målningar och gillar teknik som kan skapa fler dimensioner i hennes verk.

Carina har ställt ut i flera olika sammanhang och varit uttagen i ett 10-tal jurybedömda utställningar, bland annat Liljevalchs Vårsalong. Läs mer på Carinas hemsida.

En konstnärsgrupp på Tranholmen